fbpx

2022.07.14.

Balatonboglári Zenei Producer Tábor beszámoló

Balatonboglári Zenei Producer Tábor beszámoló

Bizonyára hallottál róla te is, hogy a Producer School csapata tábort szervezett egy igazi zenei paradicsomban. Ha igen, ha nem, ha ott voltál, ha nem, érdemes elolvasnod a következő sorokat, hogy megbizonyosodj arról, jövőre ott a helyed! 😉

A helyszín a Babel Camp volt, amely egy 5,5 hektáros területen található pár percre a Balatontól. Három különálló szállástípus (hostel, kúria, új építésű panzió), valamint ezeken kívül romkocsma, próbatermek és stúdió is elérhetők a létesítményben. Kialakítottunk 4 produceri szobát a 4, táborozókból alkotott csapatnak, akiket skillek, stílus, és egyéb szempontok alapján raktunk össze. A munkacsoportok feladatokat kaptak, amiket határidőre, a tábor utolsó előtti napjára kellett elkészíteni. A számítógépekkel felszerelt, akusztikailag csillapított szobák az iskola alapfelszerelésein felül kiegészültek a táborra az ADAM Audio, a Novation, a Focusrite és az Austrian Audio által biztosított stúdiómonitorokkal, midi eszközökkel és fejhallgatókkal. A csapatokhoz kijelöltünk egy-egy mentort, akik segítették őket a kapott feladatok elvégzése során, hogy a nulláról induló zenei művek eljuthassanak a végső maszteringig. A session szobákon kívül egy dupla stúdiót is berendeztünk, amibe Puha Szabi telepítette outboardjait és mikrofon parkját. 

A táborlakók minden nap két előadáson vehettek részt, melyek megint csak felülmúlták várakozásainkat: Puha Szabi mixing előadásain túl jelen volt többek közt Tembo (Dzsúdló producere), aki egy teljes dal elkészülését mutatta meg Abletonban. Aztán ott volt Fegyverneky Levente, aki egyszemélyes live act-jén keresztül mutatta meg, hogy szóló előadók, énekesek miként tudják színpadra vinni egymaguk a zenei projektjüket. Iamyank, az ImPro School vezető oktatója ą granulár és modulár szintézis rejtelmeibe avatott be minket, akitől a jelenlévők zsebre tehettek egy újabb “piros gombot” zenei atmoszférák létrehozásával kapcsolatban.

Az ARTISJUS képviseletében Bánfalvy Csenge volt jelen, aki szerzői jogi kérdésekben segített rendet rakni a fejekben. Tuza Norbert film- és videoklip rendező egészen felkavaró, interaktív módon segített értelmezni számunkra a hang és a vizualitás kapcsolatát, felhívva minden zenész figyelmét, hogy képi anyag nélkül ma már nincs zene. (Ja és Norbi, ha olvasod ezeket a sorokat, szerdán mekkorát jameltünk már! 😀) Több este is a romkocsmában teljes backlinenal és hangszerekkel felszerelt színpad állt rendelkezésünkre, amit aktívan ki is használtunk, de ezen kívül spontán helyszíneken is sor került jamelésekre.

Voltak olyanok is, akik az előző heti DJ táborból visszajöttek, mert annyira eltaláta őket a vibe.
Nagyon komoly brigád verődött össze, mi magunk is meglepődtünk, hogy milyen tehetséges zenészek, énekesek és dalszerzők lakták be a Bábel Campet ez alatt az egy hét alatt. Kezdők és haladók jól megfértek egymás mellett, sőt a cél eleve az volt, hogy mindenki a másiktól is tudjon tanulni és a visszajelzésekből ítélve ez sikerült is.

Képzéseink

Új tematika szerinti online és csoportos képzéseink, amelyek a zeneszerzéshez szükséges szoftverhasználatot tanítják meg a kezdő szinttől egészen addig, hogy magabiztosan mozogj a szoftveres környezetben, illetve meg tudj írni egy saját zenét egyedül!

MAGÁNOKTATÁS

Teljesen személyre szabott, egyszemélyes, "1on1" képzés, egyeztetett időpontok alapján, melyben felmérés után, a saját tempódban, a saját zenéden keresztül haladunk azokban a témákban, amikre szükséged van.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA

Ha nem tudod konkrétan mi a hiányosságod, egyszerűen csak valamiért még "nem úgy szól" a zenéd, akkor kérj időpontot egy 15 perces konzultációra, melyben felmérjük a tudásszinted, és feltárjuk a hiányosságaidat! Kidolgozunk egy csak neked szóló tantervet konkrét óraszámmal a meghatározott cél eléréséhez, így időben és anyagilag is ki tudod kalkulálni, megéri-e neked!

Kiknek ajánljuk?
Kezdőknek és haladóknak egyaránt, akár egyedi tantervet szeretnél, akár csak egy tovább lendítő alkalomra van szükséged.
 
Mikor ajánljuk?
- ha elakadtál egy konkrét munka folyamatnál
- ha nem tudsz, vagy nem szeretnél rendszeresen részt venni a csoportos órákon
- ha úgy érzed, lassabban, vagy gyorsabban tanulsz, mint mások
- ha a csoportos órák tematikájában leírtakat már tudod, mégis valami hiányzik
- ha konkrét stílusbeli megoldások érdekelnek
- ha egy adott probléma miatt nem tudod befejezni a dalt, amin dolgozol
 
 
Ezekben a témákban tudunk segíteni:
- hangszerelési kérdések (dobok, basszus, egyéb zenei rétegek cseréje, javítása)
- track befejezése, "kicsinosítása", modernizálása
- mixing, mastering javítások
- arrangement (szerkezet beli) problémák
- ha nincs meg a keresett sound
- live act
 
 
Árak:
Óradíj: 20.000,- Ft (60 perc)
10 óra egyben fizetve 17.000 Ft/óra  (30e ft kedvezmény)
20 óra egyben fizetve 15.000 Ft/óra (100e ft kedvezmény)
JELENTKEZEK

DJ KURZUS

Ezen a képzésen 40 órán keresztül tanulhatod a DJ-zés és zeneszerzés tudományát a legjobbaktól, amelyből 10 óra egyéni gyakorlási lehetőség biztosított a legmodernebb, legmenőbb eszközökön.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA

A program fő funkcióira koncentráló online kurzus, melyben segítünk elsajátítani azokat a lépéseket, amik segíthetnek majd megkezdeni produceri karriered. A kurzus végére a program legfontosabb funkcióit magabiztosan át fogod látni és tudni fogod használni.

Használt szoftverek: Ableton Live 10/11
A képzés hossza: 30 db videó, 3+ órányi videóanyag
Időpontok: bármikor, mivel saját tempóban teljesíthető, visszanézhető online tananyag
A képzés díja: 59.000 Ft 49.000 Ft

Részletes tematikáért kattints IDE!

MEGVESZEM

ZENEI PRODUCER START

Azoknak, akik még nem, vagy csak alig használtak Ableton Live-ot. A szoftverhasználatot és zenei produceri alapokat tartalmazó kurzus elérhető online, visszanézhető, 30 videóból álló képzésként, illetve jelenléti, személyes képzés formájában is.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA

A program fő funkcióira koncentráló kurzus, ahol megtanítunk elsajátítani hogyan működik a szoftver, érintjük a zeneelméleti alapokat, amelyek elengedhetetlenek a szoftver használatához és megmutatjuk azokat a lépéseket, amelyek segíthetnek majd megkezdeni produceri karriered. A kurzus végére magabiztosan fogod használni a programot és rálátásod lesz a zeneírás folyamataira.

A kurzus elérhető online, feladatokkal, hangmintákkal ellátott, visszanézhető videóanyag formájában, illetve személyes,  jelenléti képzésként is!

ONLINE KÉPZÉS
Használt szoftverek: Ableton Live 10/11
A képzés hossza: 30 db videó, 3,5 órányi videóanyag
Időpontok: bármikor, mivel saját tempóban teljesíthető, visszanézhető online tananyag
A képzés díja: 59.000 Ft 49.000 Ft
Videórészlet az online képzésből:

https://producerschool.thinkific.com/courses/start

JELENLÉTI KÉPZÉS
Használt szoftverek: Ableton Live 10/11
A képzés hossza: 4 alkalom + vizsga
Időpontok: 2023. január 9-től
Hétfőnként 18:00 - 21:00
A képzés díja: 89.000 Ft vagy 2x50.000 Ft

Tematika:

1. Ableton felülnézetből, a program funkciói, ismerete
2. Audio szerkesztés
3. MIDI szerkesztés: ritmus
4. MIDI szerkesztés: harmónia, dallam
5. A tanultak összegzése, egy zenei részlet elkészítése

MEGVESZEM AZ ONLINE KÉPZÉSTJELENTKEZEK A JELENLÉTI KÉPZÉSRE

ZENEI PRODUCER I.

Az Ableton ismeretének szélesítése mellett a fő hangsúly a hangszerelés, zenei kompozíció és az első teljes zene megírásán van.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA

Elektronikus és hangszeres zeneszerzéshez felkészítő kurzus az Ableton Live szoftver segítségével. Az Ableton főbb funkcióin kívül a hangszerelés és a zenei kompozíció alapjait fektetjük le. A képzés végén egy kötelező elemeket tartalmazó teljesen meghangszerelt projekt munkát (tracket) kell leadni vizsga feladatként. A két konzultációs alkalom segít felzárkózni az esetleges lemaradás esetén.

Mivel tapasztalataink szerint a képzésen résztvevők jelentős része jobban szeret a saját, megszokott számítógépén dolgozni, ezért a képzéshez szükséges saját laptoppal rendelkezni.

Ezeket kell magaddal hoznod: laptop, fejhallgató, egér.

Előfeltétele a 'Zenei Producer Start' vizsga, vagy a jelentkezést követő személyes beszélgetés során feltárt alapismeretek megléte.

ONLINE IS - limitált helyekkel!
Használt szoftverek: Ableton Live 10/11
A képzés hossza: 6 alkalom + 2 konzultációs alkalom
Időpontok: 2022. szeptember 20-tól
Keddenként 18:00 - 21:00
A képzés díja: 129.000 Ft vagy 2x75.000 Ft

Tematika:
1. Sound design alapok:
Sampling, szűrők, envelope-ok, lfo, automatizálás
2. Sound design alapok:
Szintézis (VITAL ingyenes plugin segítségével)
3. Effektek:
Kreatív effektezés, mixing alapvetések
4. Midi/key mapping:
Külső midi keyboardok, controllerek használata, automatizálás, midi felvételek
5. Arrangement/zenei kompozíció:
A zenei részegységek sajátosságai, előállításuk
6. Workflow:
Az egyes zenei részek összefűzése, hatékony munkafolyamat

2 extra gyakorlati/konzultációs alkalom

JELENTKEZEK

ZENEI PRODUCER II.

Ha már rutinosan mozogsz Abletonban és meg is tudsz írni már egy zenét, de a különböző stílusjegyek, sajátosságok és megfejtések elsajátítására a célod, akkor ez a képzés neked szól.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA

Ha már rutinosan mozogsz Abletonban és meg is tudsz írni már egy zenét, de a különböző stílusjegyek, sajátosságok és megfejtések elsajátítására a célod, akkor ez a képzés neked szól. Haladó, stílus specifikus elektronikus és hangszeres zeneszerzés kurzus az Ableton Live szoftver segítségével. Ezt a kurzust a szoftvert magabiztosan kezelő, zeneszerzési és szerkesztési ismeretekkel rendelkező producereknek ajánljuk. A képzés során a techno/melodic techno és pop műfajokat beszéljük át és vizsgáljuk mélyrehatóan gyakorlati példákon keresztül.

Mivel tapasztalataink szerint a képzésen résztvevők jelentős része jobban szeret a saját, megszokott számítógépén dolgozni, ezért a képzéshez szükséges saját laptoppal rendelkezni.

Ezeket kell magaddal hoznod: laptop, fejhallgató, egér.

Előfeltétele a 'Zenei Producer I’ vizsga, vagy a jelentkezést követő személyes beszélgetés.

Használt szoftverek: Ableton Live 10/11
A képzés hossza: 4 alkalom, alkalmanként 1 hétvégi nap + vizsga
Időpontok: TECHNO/MELODIC TECHNO: szombati napok, november 12, 19, 26, december 3. 11:00-17:00. POP: szombati napok, január 7, 14, 21, 28. 11:00-17:00.
A képzés díja: 129.000 Ft vagy 2x75.000 Ft

Tematika: 

TECHNO/MELODIC TECHNO

1. ANALÍZIS/HALLÁSGYAKORLATOK, ZENEI SZERKEZET LÉTREHOZÁSA 

- zenei rétegek csoportosítása
- ismert trackek sávonkénti elemzése  
- a használt hangszínek részletes elemzése
- amit nem is hallasz a zenében, de ha kiveszed hiányzik
- szerkezeti elemzés
- mixing elemzés 

2. HANGSZERELÉS: A VIZSGÁLT HANGSZÍNEK ELŐÁLLÍTÁSA 

- szinti, sampler, vagy konyhakész hangminta
- basszusok készítése (rolling, offbeat, rumble, stb.)
- dob szekvenciák készítése
- beütő hangok/stabs
- egyedi hangszínek előállítása
- dallam szerkesztés
- arpeggiator 

3. HANGSZERELÉS, KONTEXTUS 

- frekvenciamenet, oktáv, alaphang+felharmonikusok
- a hangszínek, hangszerek tranzienseinek és lecsengéseinek fontossága, megváltoztatása  
- a megfelelő hangszínek választása, kontextusba helyezése
- hogyan kerüljük el a túlhangszerelést?
- a lábdob és basszus kohéziója
- sound design EQ-zás
- sound design szaturáció 

4. TIPPEK/TRÜKKÖK 

- otthon is végezhető fül tréningek, fókusz segítő módszerek, hogy munka során könyebben tudj döntéseket hozni
- a hatékony munkavégzés alapjai, mennyi időt kell/szabad szánni egy dal elkészítésére?
- hogyan ne hallgassuk jóra, vagy rosszra a készülő zenénket?
- hogyan lépjünk ki a 8 BARos loopból?
- remake készítése (a legjobb autodidakta tanulási módszer)
- eq, gate, reverb, automatizálási trükkök
- témák, amiket hoztok (pl. hogyan van megcsinálva egy konkrét hang egy adott zenében, stb.)

POP

1. ANALÍZIS/HALLÁSGYAKORLATOK, ZENEI SZERKEZET LÉTREHOZÁSA

- ismert dalok sávonkénti elemzése  
- a használt hangszínek részletes elemzése
- szerkezeti elemzés
- mixing elemzés 

2. HANGSZERELÉS: A VIZSGÁLT HANGSZÍNEK ELŐÁLLÍTÁSA 

- szinti, sampler, vagy konyhakész hangminta
- hangszerek hangfelvételeinek utómunkája, a modern hangzás elérésének lépései
- ének felvétel és utómunka: mitől szól úgy az a Marshmello, vagy Shawn Mendes ének?
- ismert, trendi hangszínek előállítása
- egyedi hangszínek előállítása 

3. HANGSZERELÉS, KONTEXTUS 

- frekvenciamenet, oktáv, alaphang+felharmonikusok
- a hangszínek, hangszerek tranzienseinek és lecsengéseinek fontossága, megváltoztatása  
- megfelelő akkordfordítások
- a megfelelő hangszínek választása, kontextusba helyezése
- hogyan kerüljük el a túlhangszerelést?
- a lábdob és basszus kohéziója
- sound design EQ-zás
- sound design szaturáció 

4. TIPPEK/TRÜKKÖK 

- otthon is végezhető fül tréningek, fókusz segítő módszerek, hogy munka során könyebben tudj döntéseket hozni
- a hatékony munkavégzés alapjai, mennyi időt kell/szabad szánni egy dal elkészítésére?
- hogyan ne hallgassuk jóra, vagy rosszra a készülő zenénket?
- hogyan lépjünk ki a 8 BARos loopból?
- remake készítése (a legjobb autodidakta tanulási módszer)
- eq, gate, reverb, automatizálási trükkök
- témák, amiket hoztok (pl. hogyan van megcsinálva egy konkrét hang egy adott dalban, stb.)

JELENTKEZEK

MIXING KÉPZÉS - Elmélet

Tavasszal indul mixing képzésünk, amely során elsajátíthatod a különböző keverési technikákat, alapvetéseket, különböző stílusok sajátosságait.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA

Az elméleti órák során kiemelt szerepet kap a hallásfejlesztés, mert ez minden további tudásnak az alapja! Az órák a Record Low stúdióban, Puha Szabolcs vezetésével, tervezett akusztikai környezetben, ipari standard eszközök használatával történnek. A képzés során először sorra vesszük a mixing folyamatban használt eszköz típusokat, majd azokat működési elv és a felhasználás módja szerint csoportosítjuk. Végig vesszük a legtöbb nagy stúdióban használt  standard eszközt, melyeknek a beállítási paramétereivel is alaposan foglalkozunk.  A listening sessionök során végig vasakat használunk, és folyamatosan összevetjük a plugin megfelelőikkel (több gyártó termékét is megvizsgálva).

MI VÁRHATÓ A KÉPZÉS VÉGÉRE?

Nem csak a hallásod és az arányérzéked fog elképesztő módon fejlődni, hanem képes leszel kreatív módon előre megtervezni egy mixet, beállítani a megfelelő dinamika- és frekvenciatartományokat és korrigálni a hanganyag hibáit is. El tudod majd térben helyezni a hangszereket, képes leszel megteremteni a közel és a távol érzetét, mérsékelni az egyes hangszerek maszkolását, így tiszta, lélegző és részletgazdag mixet tudsz majd készíteni!
Érteni fogod az analóg és digitális processzing közti gain management és hozzáállás beli különbségeket, tudni fogod, mikor, hova szúrj fel egy 1176-ot, vagy az adott helyzetben baxandall típusú eq-t, vagy pultecet használj! 
Bármilyen új plugin kerül a birtokodba (analóg modellezésű) tudni fogod, melyik gépnek a leképzése, így rögtön tudni fogod mire és hogyan használd.
Összeségében: tudatosan fogod használni a jelenlegi eszköztárakat és elfelejtheted a sötétben tapogatózásokat, vakon kísérletezéseket!

KINEK AJÁNLJUK?

Ha már vannak kész zenéid, ismered a stílusjegyeket, melyben tevékenykedsz, jól megy a hangszerelés, de a zenéid nem úgy szólnak, mint szeretnéd, vagy ha nem érdekel a zenekészítés folyamata, hanem kifejezetten utómunkával szeretnél foglalkozni!
 
Tematika:
 

- a mix előfeltételei (akusztikai alapismeretek, lehallgatás), a mix előkészítése, a mixing folyamat lépései 

- recording, mikrofonok, M/S 

- gain stucture, decibel skálák, stereo, mono, dual mono  

- analyzerek, freqvencia spektrum, bandek 

- szűrő tipusok 

- eq tipusok 

- gate/expander 

- compressor I.

- compressor II. 

- multiband compressor/dynamic eq
- bus comp 

- paralell rendszerek 

- reverb 

- delay/modulációs effektekspeciális effektek

Használt szoftverek: Pro Tools, Ableton Live, de a tananyag szoftverfüggetlen
A képzés hossza: 12 alkalom
Időpontok: 2023 tavasz, további részletek hamarosan
A képzés díja: 169.000 Ft vagy 2x90.000 Ft
Mixing I + II: 299.000 Ft vagy 2x160.000 Ft

JELENTKEZEK

MIXING KÉPZÉS - Gyakorlat

Tavasszal indul az országban egyedülálló mixing képzésünk, melynek különlegessége, hogy a gyakorlati óráink külső helyszíneken, az ország legkomolyabb stúdióiban kerülnek megrendezésre.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA

Tavasszal indul az országban egyedülálló mixing képzésünk, melynek különlegessége, hogy a gyakorlati óráink külső helyszíneken, az ország legkomolyabb stúdióiban kerülnek megrendezésre. Mivel ezek az alkalmak más-más hangmérnök vezetésével zajlanak, lehetőséged lesz különböző nézőpontokat, workflowkat és műhelytitkokat elsajátítanod.

A képzés során 4 különböző dal teljes lekeverésére, illetve masteringjére kerül sor. 

Részletes tematika hamarosan.

Használt szoftverek: Pro Tools, Ableton Live de a tananyag szoftverfüggetlen
A képzés hossza: 4 alkalom
Időpontok: 2023 tavasz, további részletek hamarosan
A képzés díja: 169.000 Ft vagy 2x90.000 Ft
Mixing I + II: 299.000 Ft vagy 2x160.000 Ft

JELENTKEZEK

ZENEI PRODUCER ALL-IN

Teljesen átfogó zenei producer képzés csomag, amely az első Ableton megnyitástól eljuttat a kész zenéd tökéletes megszólalásáig.
RÉSZLETEK ÉS TEMATIKA
Teljesen átfogó zenei producer képzés csomag, amely az első Ableton megnyitástól eljuttat a kész zenéd tökéletes megszólalásáig. A képzések során megtanulod az Ableton magabiztos használatát, a saját zenéid felépítését, a hangszerelés alapjait, több stílus megoldási képleteit, és hogy mindez a lehető legjobban szólaljon meg, átfogó mixing ismeretekre is szert fogsz tenni. 

Kiknek ajánljuk? Mindazoknak, akik szeretnének komolyan foglalkozni a zeneírással és még kezdők vagy csak minimális tapasztalattal rendelkeznek.

Ez az átfogó zenei producer képzés magába foglalja a Zenei Producer START, I., II. és Mixing képzéseinket.

Használt szoftverek: Ableton Live 10/11
A képzés hossza: 7 hónap
Időpontok: lásd feljebb
Keddenként 18:00 - 21:00
A képzés díja: 645.000 Ft helyett 499.000 Ft vagy 4x130.000 Ft
JELENTKEZEK

A korábban említett 4 csapatot színek szerint neveztük el, majd mindannyiuknak a csapattagok skilljeitől függő feladatokat adtunk. Ezek a következők voltak:

Kék csapat (mentor: Hiripi Dani): egy melodic techno track megírása a táborban rögzített vocallal, a hangszerelés 50%-át pedig az AUDMAX által biztosított anlóg és digitális  szintetizátorokból kicsavarni. Az elkészült alkotást itt tudod meghallgatni:

Piros csapat (mentor: Tóth Berci): egy 4/4-es modern funky elektronikával, ami jazzes elemeket is tartalmaz. Az elkészült alkotást itt tudod meghallgatni:

Zöld csapat (mentor: Hatalyák Matyi): egy olyan trapet kellet készíteniük, amiben magyar szöveg rappelve, torzított gitár és handpan hangfelvétel is van. Az elkészült alkotást itt tudod meghallgatni:

Sárga csapat (mentor: Bakonyi Bálint): egy új soundtracket kellett csinálni a Macskafogóhoz, ami nem hasonlít az eredeti rajzfilmben található hangzás világhoz, ezen kívül stílus megkötés nem volt. Bár az eredeti feladatban nem volt megszabva, de a zenéhez egy egyedi klipet is vágtak (talán Tuza Norbi előadásának hatására :D). Az elkészült alkotást itt tudod meghallgatni:

A feladat célja az volt, hogy egy hét alatt lemodellezük azokat a szituációkat, amiket a későbbiekben zenei producerként, zenészként, énekesként, kollab partnerként, vagy bármilyen zenei együttműködés során az ember megél, vagy akár megszenved. A közös munka nehezen indult: volt olyan csapat, ahol az első napi teljes munka ment a kukába, máshol pedig a leadás előtt két órával még nem volt dalszöveg! Sokak számára kényelmetlen volt a feladat vagy a csoport összetétel, de a második naptól mindenki elkezdte érezni, hogy valami kezd összeállni. Nemcsak hanganyag formájában, hanem mentálisan is.

Tapasztalataink szerint a mai fiatalok képtelenek csapatban dolgozni, ez az első nap be is bizonyosodott, amikor is a mentorok tudatosan kicsit magukra hagyták a csoportokat. Aztán kis segítséggel mindenki elkezdte átlátni, hogy a határidőt csak szervezett módon lehet betartani, a “mindenki random ötleteket bedobál megmozdulás” nem igazán hoz eredményt. Meg kellett találni a csoporton belül a hierarchiát, meg kellett tanulni fékezni az egyéni egót, vagy épp ennek hiányában érvényesíteni az elképzelést. Óriási öröm volt látni, hogy mindenkit sikerült a komfortzónájából kimozdítani, és azt hogy ezt végül mennyire élvezték!

Bár a tábor hangulatát képeken visszaadni nem lehet, de a résztvevőknek az emlék felelevenítésére, mindenki másnak pedig ízelítőnek készítettünk egy kis válogatást. 🙂

Összefoglalva: a pszichikai nyomás mentális fejlődést eredményezett. A szakmai jellegű tanuláson túl fejben is sokat sikerült fejlődnünk, és komoly tapasztalattal sikerült bővülnünk az egy hét során.

A záró napon pedig a romkocsmában reggel 6-ig tartó megőrülésben volt részünk, ahol a résztvevőket tájékoztattunk arról, hogy ez valójában egy verseny volt, aminek vannak nyereményei:
A legjobbnak ítélt dal készítői (piros csapat) egy teljes hétvégét kaptak Hiripi Dani gyáli stúdiójába ottalvással, ellátással, hogy a közös alkotás öröme megismétlődhessen.
A tábor összes többi résztvevője pedig ugyanezen hétvége második napjára kapott meghívást, hogy a teljes társaság újra együtt lehessen.

A csoportos nyereményen kívül mindenhol egyéni nyertesek is születtek, őket csapaton belül kellett megszavazni. A szerencsések 3 órás személyes konzultációt kaptak a Producer School stúdiójában, melyet felhasználhatnak felvételre, keverésre, hangszerelésre, projekt rendberakásra, oktatásra, vagy akár  pszichoterápiára is 🙂

Az egyéni nyerteseink a következők:
A piros csapatból: Pink Edvárd és Takács Attila, a sárga csapatból: Berkó Domonkos és Mulholland Sadie, a zöld csapatból: Hervai Dávid és Nemeskéri Péter, a kék csapatból pedig: Gombár Tamás.

A partnereinknek rendkívül hálásak vagyunk, hogy professzionális technikai eszközökkel támogatták a dalok elkészülését! Köszönjük a helyszínnek a mindent is, főleg a brutál jó kajákat!

Jövőre ugyanezzel az alapkoncepcióval, és egy csomó újítással szintet lépve találkozunk, hamarosan jövünk az ezzel kapcsolatos hírekkel! 😉

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram