fbpx

2022.11.22.

"Olyan csapattal dolgozhattam együtt, akik értenek a szakmához és bármilyen kérdésem volt arra mindig megkaptam a megfelelő választ vagy segítséget." Interjú a DJ kurzus végzőseivel

December 4-én indul a megújult, az ország eddigi legkomplexebb jelenléti DJ kurzusa és ennek alkalmából megkérdeztünk néhány volt hallgatót, végzőst, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttek a képzésen, illetve, hogy azóta hogyan sikerült kamatoztatniuk a DJ kurzuson megszerzett tudást.
További részletek a kurzusról: djkurzus.hu/jelenleti

DJ név: Klopfer
Stílusirányzat:
RnB, mainstream

Milyen ismereteket, tudást sikerült elsajátítanod a képzésen?

A képzés részletesen kitér minden olyan szakmai tudásra, amelyekre szükség van ahhoz, hogy sikeres lemezlovas válhasson valakiből. Gondolok itt a szervezőkkel való kommunikációra, egy eseményen való megjelenésre, közönség irányítására, social média tevékenységre, zenei előkészületekre, valamint magabiztos keverőpult használatra. 

Mennyire tudtad kamatoztatni a tanultakat?

A fent felsoroltak közül mindet tudom használni aktívan az éjszakai életben és annak előkészületeiben, ezáltal sokkal magabiztosabban és profi módon tudok fellépni. Emellett megjelent 2 zeném is Magyarország egyik legnagyobb kiadójánál, aminek elérésében sokat segítettek a kurzus mentorai. 

Mi volt az amit szerettél a képzésben és mi az amit kevésbé?

Rendkívül jó közösség kovácsoló program is, hiszen egy kis csoportban összebarátkozol olyan emberekkel, akikkel remélhetőleg sok-sok közös bulit kell majd együtt megcsinálnotok. A vizsgára viszont kössétek fel a gatyát, mert az kemény menet lesz. 

Kiknek ajánlanád a képzést?

Bárkinek, aki szeretne a szakmában dolgozni, de nem tudja, hogyan induljon el az úton, valamint azoknak is, akiknek a zene már hosszabb ideje az életük része, de valamiért nem tudnak tovább lépni, egy magasabb szintre. 

Milyen képzés utáni fellépéseid voltak?

Amit egyértelműen kiemelnék, az Ananas X-press, Suncity Balatonfüred-en. Emellett  a CAT Budapest rezidenseként rengeteget játszottam a fővárosban és bejártam már jónéhány vidéki club-ot is. 

DJ név: NISHA
Stílusirányzat: House, tech house, bass house

Milyen ismereteket, tudást sikerült elsajátítanod a képzésen?

Gyakorlatilag mindent. :). Én életemben először itt láttam/fogtam DJ pultot, itt kerültem igazán közel a zenéhez és ez a képzés volt az, ami által bebizonyosodott számomra, hogy ezzel a szakmával szeretnék foglalkozni a jövőben! 

Mennyire tudtad kamatoztatni a tanultakat?

Én a mai napig ebből táplálkozom! Rengeteg jó tanácsot kaptam útravalónak. Még az esetleges buktatókra is felhívták a figyelmünket a kurzus során, így most már könnyebb ezeket kerülni! Amit még ide hozzátennék, hogy mennyire hálás vagyok, hogy így is nyitottak voltak felém a tanárok, hogy én teljesen a nulláról kezdtem! 

Mi volt az amit szerettél a képzésben és mi az amit kevésbé?

Minden egyes percét imádtam! A jó hangulat, rengeteg tanulás és kemény munka garantált! Iszonyatosan baráti és emberközeli a légkör, ugyanakkor a leadott anyagot következetesen számon is kérik, de ez így van rendjén! 🙂

Kiknek ajánlanád a képzést?

MINDENKINEK! Tényleg! Aki szeretne egy kicsit közelebb kerülni a zenéhez/szakmához, esetleg jobban beleásni magát, annak azt üzenem, hogy ne habozzon jelentkezni! Igazából egy életre szóló élmény! 

Milyen képzés utáni fellépéseid voltak?

CAT Budapest - Electric Circus, Y Club Balatonlelle - Dark Knights, #kilencedik Face Festival Gergelyugornya 

DJ név: Dony
Stílusirányzat: Main stream house

 

Milyen ismereteket, tudást sikerült elsajátítanod a képzésen?

-Engem leginkább a gyakorlati dolgokon felül az érdekelt, hogy hogyan kezeljem az online felületeim, mire figyeljek oda, mik szükségesek ahhoz, hogy megtehessem a következő lépést afelé, amit a legjobban szeretnék csinálni. Úgy érzem ezt a tudást sikerült is elsajátítanom. 

Mennyire tudtad kamatoztatni a tanultakat?

Egyértelműen sokkal jobban odafigyelek a social felületeimre, tudatosan kezelem őket, tudom hogy mit, mikor és miért posztolok vagy osztok meg a követőimmel.

Mi volt az amit szerettél a képzésben és mi az amit kevésbé?

Azt szerettem a képzésben, hogy egy olyan csapattal dolgozhattam együtt, akik értenek a szakmához és bármilyen kérdésem volt arra mindig megkaptam a megfelelő választ vagy segítséget. Mi az amit kevésbé szerettem... Egy olyan dolgot tudnék mondani, ami valakinek kevésbé tetszhet, valakinek pedig egyáltalán nem okoz gondot és ez az, hogy tényleg a legjobb teljesítményt várták el tőlünk a képzés alatt és ez valakiben negatívan csapódhatott le, ha esetleg kezdőbb volt, de én személy szerint szeretem ha sokat várnak el tőlem és kihívások elé állítanak, mert szeretem őket megugrani és így tudok a legjobban és leggyorsabban fejlődni.

Kiknek ajánlanád a képzést?

Én azoknak ajánlanám a képzést, akikben van kellő elhivatottság, szeretik a kihívásokat, szeretne fejlődni és a legjobb lenni abban amit csinál. A két legfontosabbat a végére hagytam: a ZENE szeretete és ALÁZAT! 

Milyen képzés utáni fellépéseid voltak?

Siófok - Plázs (Holi Beach Festival), Esztergom - IceBeach

DJ név: HK:22
Stílusirányzat: Techno, melodic

 

Milyen ismereteket, tudást sikerült elsajátítanod a képzésen?

Lassan egy éve végeztem el a Dj Kurzus, ami nagyban meghatározza a mai napig hozzáállásom a zenéhez és a Dj szakmához. Megtanították a mentorok, mit is jelent a szakmán belül a szakmai alázat, hogyan kell viszonyulni a Dj kollégákhoz + a klub élethez. Sikerült elsajátítani a Táncos Gábor és Szabados Kristóf segítségével, mind a Technohoz mind a Melodic műfajokhoz szükséges mixelesi technikákat.

Mennyire tudtad kamatoztatni a tanultakat?

A megszerzett tudással, amit Nagy István es Borbely Gyula adott át, magabiztosan tudtam saját rendezvények szervezésébe kezdeni a BalatonSound-dal együttműködve, ami a BeatsFest X Melodic Attitude néven a BalatonSound hajós fesztiválja volt, több mint 300 fővel.

Mi volt az amit szerettél a képzésben és mi az amit kevésbé?

Én mindenkinek őszintén és szívből ajánlom, mert egy nagyon sokrétű tudásra tudtok szert tenni. Akkor, ha tényleg ezt a hivatást és életvitelt szeretnétek, az egyik legjobb befektetés ez a Dj Kurzus. Készüljetek fel a mentorok nagyon megkövetelik a tudást, de a maximális jószándék es szeretet vezérli őket.

Milyen képzés utáni fellépéseid voltak?

Idén a Melodic stílust megmutathattam a Radio1-ben főműsoridőben, szombat este 0:00-1:00 között. Ezen kívül az Efott és a SZIN fesztiválokon is kaptunk fellépést a World Is Mine támogatásával. Fontos kiemelni ezeknek lehetőségeknek egy részét a leendő mentoraitok biztosították!

Amennyiben felkeltette az érdeklődesedet a DJ Kurzus, további információt és a jelentkezést itt találod : https://djkurzus.hu/jelenleti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram