fbpx

2023.08.08.

Zenei Producer és DJ Tábor 2023 - beszámoló

A tavalyi  két táborunk sikerein felbuzdulva idén is megrendeztük a dj-knek és a zenei producereknek szóló táborunkat, amit ezúttal összevontunk, mivel a programok és előadások között bőven vannak átfedések, és sokakat mindkét téma érdekel.

Ezen a nyáron is a balatonboglári Bábel Camp adott otthont a rendezvénynek, ahol  az infrastruktúra lehetővé tette a tanulást, a hangosan zenélést és a pihenést egyaránt. 

Kialakítottunk DJ gyakorló helyet, 4 produceri szobát, egy stúdiót (felvevőt és lehallgatót), egy előadótermet, egy jam helyiséget és egy kütyü simogatót.

A zenei producereket csapatokra osztottuk stílusok szerint, a feladat tapasztalt mentorok segítségével egy teljes dal megírása volt 0-ról a mesteringig. Alakult egy teljesen kezdő zeneírós csoport is - bármily hihetetlen, ők is eljutottak a feladat végéig. Idén az elektronikus zene alkotói voltak nagyobb számban, amin mi is meglepődtünk. A háromféle techno (melodic, peak time, driving) mellett egy hangszeres pop csapat is létrejött.

A DJ-k olyan hazai nevektől tanulhattak, mint Nonameleft, Chrstphr, Daniel Weirdo, Gabriel Dancer, Fantoo, Slimfit, HiBoo, de managmenttel és karrierépítéssel kapcsolatos tanácsokat is kaptak Nagy Istvántól, az Elevate Production vezetőjétől. Mivel a legtöbb DJ mára már tudja, hogy a saját produktum elengedhetetlen a sikerhez, többen a ezen a héten kezdték el megtanulni a zene készítés alapjait. Az is világossá vált, hogy ma lemezlovasként érvényesülni, fellépéshez jutni rettenetesen nehéz, ennek a leghatékonyabb módja a saját rendezvényt szervezése. Ebben nyújtott segítséget Janett, a többezer fős követőt számláló és rendszeresen teltházzal dübörgő Lunar rendezvénysorozat édesanyja. A résztvevők megtudhatták azt is, mi kell a nemzetközi piacra lépéshez, amit a Nonameleft duó managere Keményfi András, valamint Kate Hex a saját példáján keresztül szemléltetett.

A zenei producerek sem maradtak karrierépítési tanácsok nélkül, ugyanis Tuza Norbert zenei marketing témakörben tartott fejtágítást. Tóth Berci és Bakonyi Bálint, a Producer School vezetői a hangszeres és az elektronikus zene fúzióját mutatták be egy saját zenéjükön keresztül. Jumo Daddy hangszerelést, Puha Szabi pedig egész héten felvételezési és mixing előadásokat és gyakorlati órákat tartott. Óriási sikert aratott a Hitspacesek bemutatója, akik szinteket és egy groovebox/samplert mutattak be, kedvet csinálva azok számára is, akik eddig nem gondolkoztak szintetizátor használatban.
A kütyü simogató egész nap nyitva állt és a 23 szinti és dobgép folyamatos használatban voltak, amit ezúttal is külön köszönünk az AUDMAXnak és a HITSPACE-nek!

A strandolás, tanulás, esti élő zenélések mellet egyesek arról is beszámoltak, hogy pihenniük is sikerült, ezt azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk! 🙂

Jövőre is találkozunk! Figyeljétek a social oldalakat és a honlapot!

producerschool.hu/tabor

facebook.com/producerschool.hu

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram