fbpx

ZENEI PRODUCER KÉPZÉS

Átfogó elektronikus és hangszeres zeneszerző kurzus az Ableton Live szoftver segítségével

Modern hangzásokat és szakmai alaposságot tanítunk, hogy piacképes tudással rendelkezz!

A képzés megkezdéséhez elengedhetetlen az Ableton szoftver alapvető funkcióinak ismerete (audio és midi szerkesztés), valamint a zeneelmélet alapjainak ismerete. Ha az alapoktól szeretnél indulni, kattints az alábbi gombra:

START KÉPZÉS
Szeretnél professzionális zenét komponálni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Ha nem szerzed meg a szükséges tudást, az álmaid valóra váltása csak vágyálom marad, a zenéid nem úgy fognak szólni, ahogyan azt elképzelted. A Zenei Producer képzésünk átfogó elektronikus és hangszeres zeneszerző kurzust kínál az Ableton Live segítségével. Képzett oktatóink és egy támogató közösség segítenek a fejlődésben. A képzés végén magabiztosan fogsz zenét írni, megtanulod menedzselni is azokat, ahogy azt már számos sikeres diákunk is megtette. A jelenléti képzés, saját oktató termünkben és stúdiónkban zajlik Budapest belvárosában és elérhető online formában is!


Képzésünk célja, hogy segítsen kiteljesíteni kreativitásodat és megvalósítani zenei álmaidat. Modern hangzásokat és szakmai alaposságot tanítunk, hogy piacképes tudással rendelkezz. A kurzus során megtanulod, hogyan építs fel és hozz létre teljes zeneszámokat különböző stílusokban, mint pop, trap, hip-hop, techno, house, és melodic.. Csoportos elméleti és gyakorlati órákon keresztül sajátítod el a szakma fortélyait, miközben mindenkire jut idő és egyéni figyelem. Valós helyzetekkel találkozol, amelyekkel egy zenei producer nap mint nap szembesül. Feladatok és számonkérések segítenek túllendülni a próbálkozásokon és kísérletezéseken, biztosítva, hogy valóban elsajátítod a szükséges készségeket. Az egyes modulok végén modulzáró vizsgát szükséges tenni, a képzés végén pedig egy kötelező elemeket tartalmazó teljesen meghangszerelt projekt munkát (tracket) kell leadni és prezentálni. A hangszín készítési módokon felül nagy hangsúlyt fektetünk a kompozíció létrehozására, azokra a munkafolyamatokra, amiktől egy zene teljes egésszé válik. A sikeres felvételhez szükséges vagy a START vizsga megléte, vagy egy bemutatkozó beszélgetés online, vagy személyesen előre egyeztetett időpontban.
Kiknek ajánljuk?
Mindazoknak, akik már magabiztosan használják az Abletont, viszont szeretnék mélyíteni a tudásukat. Ezen képzésünk célja, hogy segítsen kiteljesíteni kreativitásodat és megvalósítani zenei álmaidat.

TEMATIKA:

1. modul: RECORDING+SAMPLING

A hang felvételezésével és mintázásával kapcsolatos módszerek elsajátítása, mely során megtanulodod a különböző felvételi technikákat, illetve azt, hogyan használj kreatívan mintákat úgy, hogy azt a saját ízlésedre formálod, vagy teljesen átalakítod. Ehhez a burkolókon és lfo-kon túl az összes kreatív effektet is használni fogjúk, így ez a modul a komplett effekezési technikákat is magában foglalja.

2. modul: SZINTÉZIS

Megtanuljuk a színtézis fajtákat, a hangszínek előállítását szoftver és hardwer szintetizátorokkal. A modul után képes leszel nem csak preseteket személyre szabni és automatizálni a kívánt módon, hanem nulláról előállítani alapvető funkciójú hangszíneket (pl. bass, pad, lead, stb). Sorra vesszük az egyes stílusok jelleztetes elemeit, különös hangsúlyt fektetünk a modern megszólalásokra. Nem állóképet hozunk létre, hanem automatizálás segítségével viszünk életet az egyes hangszínekbe, tesszük teljessé a zenei hatáskeltést. Additív, szubtraktív, fm, wavetable, granuláris szintézis.

3. modul: WORKFLOW/ARRANGEMENT

Nem elég ismerni a hangszínkészítési eljárásokat, mivel az egyes hangszerek külön-külön mindössze építőkövek. A munkafolyamatok és a struktúra felépítése teszi rendszerré az egyes építő elemeket. Az egyes zenei részek kidolgozása (micro arrangement) és a teljes zene felépítése (macro arrangement) nem könnyű feladat. Sokan alulbecsülik ezt, pedig itt dől válik dallá a groove, zenévé a téma. Ebben a modulban több stílus jellegzetességén keresztül sajátítjuk el a zene szerkezeti egésszé formálását.

4. modul: MIXING ALAPOK

A zene hangzásának legnagyobb része az ötleten, a megvalósítási módokon (hangszerelés) múlik. A mixing (mint utolsó előtti munkafolyamat) segít a meglévő hangzást könnyebben hallgathatóvá tenni, valamint egyértelműsíteni a hangszerek hiarerchiáját. Olyan feladatok tartoznak a keverés munkafolyamataiba, mint a hangszerek maszkolásának csökkentése, karakter létrehozás/kiemelés, dinamika szabályzás, térbeli elhelyezés. A folyamat rendkívül összetett, lehetetlen néhány session alatt elsajátítani, azonban az alapjait lefektetjük, és rendszerezzük az összes olyan processzort, amikkel az egyes hatások elérhetőek: hangszín és dinamika szabályzók, zengetők, késleltetők, modulációs effektek, torzítók, valamint speciális effektek. (Eq-k, kompresszorok, gate/expander, reverbök, delayek, szalag, cső és transzformátor tipusú szaturációs eszközök, chorus, flanger, phaser, stb.)

Diákjaink számára az Ableton Live szoftverre 50% kedvezményt, az Arturia plug-in csomagokra szintén 50% kedvezményt biztosítunk!

A KÉPZÉS JELENLÉTI ÉS ONLINE FORMÁBAN IS ELÉRHETŐ!

JELENLÉTI:
Használt szoftverek: Ableton Live 10/11/12
A jelenléti képzés hossza: 5 hónap
A képzés indul: 2024.10.29
Vizsga: 2025.02.27
Időpontok: Keddenként és csütörtökönként 18:00 - 21:00
A képzés díja: 289.000 Ft

ONLINE:
Használt szoftverek: Ableton Live 10/11/12
A jelenléti képzés hossza: 5 hónap
A képzés indul: 2024.10.29
Vizsga: 2025.02.27
Időpontok: Keddenként és csütörtökönként 18:00 - 21:00
A képzés díja: 249.000 Ft

JELENTKEZÉS

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram